Crisis kost wereldwijd 20 miljoen banen

dyn009_origi97a7-06c5eAldus blijkt uit een rapport van internationale arbeidsorganisatie ILO. Ook waarschuwen zij dat de economie weliswaar weer begint te groeien, maar dat de crisis voorlopig nog niet voorbij is. De arbeidsmarkt is wat hun betreft een goede graadmeter voor de gezondheid van de economie. Men verwacht in 2011 weer op het niveau van voor de crisis te zitten in opkomende landen en in 2013 in de rijke landen.

Zij waarschuwen dan ook dat het te vroeg is om stimuleringsmaatregelen te stoppen. Juist nu kunnen maatregelen zorgen voor een duurzame arbeidsmarkt en -verhoudingen.

Kijkend op micro niveau lijkt in Nederland inderdaad de economie weer aan te trekken. DNB verwacht uit ramingen komende 2 jaar weer groei van 0,7% (in 2009 komen we uit op -4%) en ook de werkeloosheid komt minder laag uit met circa 6,5% in 2001 in plaats van de verwachte 9%.  

Minister Donner heeft echter deze week in een opiniestuk aangegeven dat de maatregel van de deeltijd WW alsnog wordt verlengd tot april 2010. Daarbij geeft hij aan dat hij enerzijds niet het proces van herstel wil verstoren, anderzijds zal de maatregel op een bepaald moment moeten stoppen om de structurele aanpassingen op de arbeidsmarkt te laten gebeuren. De komende maanden zal daar ongetwijfeld meer over worden geschreven.

Ontvang de nieuwsbrief!
Like onze Arbeidsmarkt.blogo.nl pagina op facebook:
Reageer via Facebook Reageer

Een reactie op “Crisis kost wereldwijd 20 miljoen banen

  1. Pingback: Tweets die vermelden Crisis kost wereldwijd 20 miljoen banen - Arbeidsmarkt - Arbeidsmarkt.Blogo.nl -- Topsy.com

Laat een reactie achter

*