Inspiratie opdoen bij TED

Gisteren heerlijk een dagje allerhande inspiratie op me af laten komen. Wat een goed initiatief is dat TED toch. In Oxford wordt er een bijeenkomst georganiseerd en hier kunnen wij er live bij zijn door een live stream in Boom Chicago. Voor mij persoonlijk betekent dat een klein wandelingetje naar het Leidseplein en je laven aan allerhande kenners, bevlogenen, idealisten, dwarse denkers et cetera et cetera. Gisteren bijvoorbeeld een verhaal van Heribert Watzke over het feit dat koken een veel belangrijke technologie is dan wij allen denken. Dat wist ik natuurlijk allang als hobbykok, maar hij verklaart het wetenschappelijk. Het koken van voedsel stelt ons namelijk in staat om oneetbaar voedsel eetbaar te maken. En daarmee onze hersenen te voeden. Of Stefano Mancuso die het opneemt voor de planten. In zijn visie staan planten  op nagenoeg gelijk niveau als dier en mens. Hij laat zien hoe planten bewegen, spelen en communiceren. Hoe doen zij dat zonder hersenen?

Eigenlijk zijn alle verhalen waard om gezien en gehoord te worden. Dat kan want het grote voordeel van TED is dat alles terug te vinden is op de videokanalen van TED. Gaat dat zien. Het goede nieuws is dat er op 30 november een grote TED conferentie is gepland in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Gaat dat zien en gaat dat beleven! En ook gister werd het weer waargemaakt: Never undersetimate the power of a great story!

Ontvang de nieuwsbrief!
Like onze Arbeidsmarkt.blogo.nl pagina op facebook:
Reageer via Facebook Reageer

Een reactie op “Inspiratie opdoen bij TED

  1. ha Joos,
    was op ted rotterdam..dagje zuiverste verwenning, dus deel je gevoel. Hoe’st daar? Koffie staat altijd klaar!

    Greets
    ton

Laat een reactie achter

*