De strijd der generaties, een onderzoek.

Ondanks alle verhalen over onbegrip tussen de verschillende generaties blijkt het in de praktijk nogal mee te vallen. Jong en oud werken prima samen. Althans dat blijkt uit onderzoek dat het CNV samen met Trouw heeft gedaan onder leden.

Gevraagd of collega’s van verschillende leeftijden elkaar benijden omdat zij een gunstigere arbeidsmarktpositie hebben, antwoordt 76 procent van niet: iedere generatie kent zijn voor- en nadelen. Bekijk je je collega’s als onderdeel van een leeftijdsgroep, dan zien generaties wel degelijk onderlinge verschillen.

De helft van de ondervraagden is ervan overtuigd dat babyboomers het meest profiteren van arbeidsvoorwaarden en de verzorgingsstaat. Het slechtst staan de veertigers ervoor: maar 2 procent kent dat profijt toe aan de veertigers, 11 procent denkt dat de twintigers en dertigers er het beste voorstaan.

Babyboomers worden als groep als geluksvogels beschouwd, terwijl dat individueel niet zo beleefd wordt.  Want kijk je naar welke collega’s de meeste kansen krijgen voor bijscholing of promotie, dan komen de babyboomers er bekaaid vanaf: slechts 1 procent ziet hen als de meest begunstigden.

Een en ander wordt verder uitgediept in een interessant achtergrondartikel in Trouw. Lezen dus, zeker ook de reacties van de diverse generatievertegenwoordigers onder aan het artikel.

Ontvang de nieuwsbrief!
Like onze Arbeidsmarkt.blogo.nl pagina op facebook:
Reageer via Facebook Reageer

Een reactie op “De strijd der generaties, een onderzoek.

  1. Pingback: Tweets die vermelden De strijd der generaties, een onderzoek. - Arbeidsmarkt - Arbeidsmarkt.Blogo.nl -- Topsy.com

Laat een reactie achter

*