Nederland vertrouwt zijn medemens!

Geruststellend nieuws op maandagochtend: de Nederlander heeft vertrouwen in zijn medemens en ook nog eens een bovengemiddeld vertrouwen in ‘instituties’ als ons rechtstelsel en de politie. Maar liefst 64 procent heeft vertrouwen in zijn medenederlander. Alleen in de Scandinavische landen is dit sociaal vertrouwen nog iets groter. In Duitsland en België hebben slechts vier op de tien inwoners vertrouwen in anderen. Dit aandeel is in de Oost-Europese landen, Griekenland en Portugal nog kleiner.

Wat moet ik me daar nou bij voorstellen: vertrouwen in de medemens? Wat is dat precies? En het opvallende vind ik dat je vanuit de media juist het idee krijgt dat de gemiddelde Nederlander  veel minder vertrouwen heeft in de samenleving en zijn medeburger in het bijzonder. Ik krijg toch stellig de indruk dat Nederland eerder een angstiger en wantrouwiger land wordt. Kijk maar eens naar een door angst en achterdocht gedreven partij als de PVV. En hoeveel zetels deze club heeft veroverd. Komt het dan toch nog goed met Nederland? Want,  o wonder, het vertrouwen in ons rechtsstelsel en de politie is ook nog eens heel sterk gestegen.

Wellicht dat objectief onderzoek uitwijst dat het de goede kant opgaat met dit welvarende land en dat subjectief, populistisch onderbuikonderzoek het tegendeel laat zien.

Ontvang de nieuwsbrief!
Like onze Arbeidsmarkt.blogo.nl pagina op facebook:
Reageer via Facebook Reageer

Een reactie op “Nederland vertrouwt zijn medemens!

  1. Pingback: Tweets die vermelden Nederland vertrouwt zijn medemens! - Arbeidsmarkt - Arbeidsmarkt.Blogo.nl -- Topsy.com

Laat een reactie achter

*